Dakkapel kosten berekenen – Een overzicht van factoren en tips voor een nauwkeurige schatting

Dakkapel kosten berekenen
Construction worker thermally insulating eco wooden frame eco-friendly homes. Compressed heat insulating hemp fiber panel and white wooden board

Als u de leefruimte in uw woning wilt vergroten kan het plaatsen van een dakkapel een goede en simpele oplossing zijn. Het is echter raadzaam om van tevoren de kosten van het plaatsen van een dakkapel goed te berekenen.

Zelf plaatsen of laten plaatsen

Over het algemeen wordt aangeraden om een dakkapel te laten plaatsen. Dit omdat er veel specifieke handelingen bij komen kijken en de kwaliteit van de dakkapel directe invloed heeft op de waarde van uw huis. Slechte aansluitingen of lekkages kunnen erg grote problemen opleveren voor de rest van uw woning.
Mocht u wel over twee rechterhanden beschikken, bedenk dan bij het berekenen van de kosten voor een dakkapel, dat er naast de materiaalkosten ook veel bijzondere kosten bijkomen, zoals het huren van een kraan en het aanvragen van vergunningen.

Dakkapel kosten berekenen

Dakkapel kosten berekenen: het materiaal

Als u een dakkapel laat plaatsen is het nuttig om verschillende offertes te laten maken. Deze kunnen namelijk erg verschillen van elkaar. Kijk ook goed of de offertes inclusief al het materiaal, gereedschap en werkuren zijn. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Sommige aanbieders hebben online een calculator om de dakkapel kosten te berekenen. U kunt hier globaal zien wat verschillende opties in uw geval gaan kosten.
Als u voor uzelf uw dakkapel kosten gaat berekenen, zoek dan op internet een goede bouwtekening. Neem hier alle onderdelen van over op uw boodschappenlijst, zo weet u zeker dat u niets vergeet.

Bouwtekening

In de aanloop naar het plaatsen van een dakkapel kan het nuttig zijn een bouwtekening te laten maken. Hieraan kunt u zien hoe uw huis er met dakkapel uit komt te zien, maar het kan ook vooral bijzonderheden naar boven laten komen. Als u dit niet in een vroegtijdig stadium ziet kan dit de dakkapel kosten ernstig op laten lopen.

Dakkapel vergunning kosten berekenen

In veel gevallen is het nodig een vergunning aan te vragen voordat u een dakkapel mag plaatsen. Dit doet u bij uw gemeente. Houdt er rekening mee dat hier een aantal weken overheen gaat. Aan het aanvragen van zo’n vergunning zijn kosten verbonden. Neem deze kosten ook mee in uw totale berekening van uw dakkapel kosten. De kosten verschillen trouwens erg per gemeente, ze zijn terug te vinden op de website van uw gemeente.

BTW

Om de bouwsector te stimuleren is de btw op het arbeidsloon tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. Dit kan een flinke korting opleveren op de kosten van het plaatsen van een dakkapel.

Veel succes met de dakkapel kosten berekenen!

0 Shares:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like